Crafty Christmas: Kiddy Crafts

Er bestaan heel veel simpele kerstknutsels. Maar als er scharen of naalden aan te pas komen is het al snel niet meer kinder-proof. Hier wat leuke knutsel-ideetjes om samen met je kinderen of neefjes en nichtjes te doen! Zorg voor wat krantenpapier dat je op de tafel kunt leggen, zodat er geen verf of plaksel op de tafel komt.

Klik op de plaatjes voor de tutorial.

Handmade vintage inspired craft tutorial by ismoyo: pasta Christmas trees

Iedere moeder heeft voor moederdag wel eens een fotolijstje beplakt met pasta gekregen. Dit is nog zo’n leuk idee met pasta! Je hebt een foam of plastic kegel nodig. Verf die eerst, verf dan de pasta en plakken maar! Je kunt ze in felle kleuren verven zoals op het plaatje, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor naturel groen, en dan een paar pasta’tjes goud en rood verven, alsof het kerstballen zijn!

Deze manier om kegels te decoreren is nog makkelijker! Verzamel wat droge blaadjes uit de tuin en lijm ze vast. Je zou ze ook met kleine naaldjes vast kunnen prikken. Op dezelfde website is ook een tutorial te vinden voor de tafelloper op deze foto. Ze heeft de stof al met stippen erop gekocht, maar je zou het simpel zelf kunnen bedrukken met wat glitterverf en kurken, supereasy!

Dit is ook superleuk te doen met kleine kindjes. Of gewoon zelf natuurlijk! Knip een tak in drie gelijke delen, bind ze in het midden vast met touw of plakband, en wind er wol omheen. Toen ik klein was heb ik een keer op deze manier een spinnenweb gemaakt voor Halloween, alleen wind je het daar niet om hetzelfde stokje heen, maar maak je een spiraal door steeds naar het volgende stokje te gaan. Maar die tutorial komt met Halloween wel weer.

Denk bijvoorbeeld ook aan koekjes maken! Je kunt er ook gaatjes in steken, zodat je ze later in de boom kunt hangen met een lintje.

Dat was het weer, veel knutselplezier!

Advertenties

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s