Granny bag

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het haken van granny squares. Ik wist dat ik het geduld niet zou hebben voor zo’n complete sprei, maar een tas leek me toch wel leuk om te maken! Met kerst had ik al een foto van de tas ‘in progress’ gemaakt:

IMG_4988

Ik bedacht dat ik 3 grote granny squares nodig had, voor de voorkant, achterkant, en de flap. Omdat de voorkant eigenlijk altijd achter de flap schuilgaat, heb ik daarvoor een gewone granny square gemaakt. Voor de flap en de achterkant heb ik twee mooie patronen op Ravelry gezocht, waar ik zelf nog wat rijen aan haakte om ze groter te maken. Ik heb de binnenkant van de flap al gevoerd, en de drie granny squares aan elkaar genaaid. Zo ziet het er nu uit:

IMG_5141

IMG_5142

IMG_5143

Nu ben ik bezig met het maken van het hengsel. Omdat wol waarschijnlijk niet sterk genoeg zou zijn, heb ik een basis gehaakt van stevig katoen.

IMG_5138

IMG_5140

 

Dit is de eerste tas die ik haak, en voor zover lijkt het allemaal goed te gaan. Hebben jullie al ervaring met het maken van tassen? Ik zoek nog leuke tips om het hengsel te versieren. Als ik deze afheb zal ik ook maar eens het camera-tasje van een tijd geleden afmaken!

Advertenties

Een gedachte over “Granny bag

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s