My first Granny Square blanket!

Ik dacht dat ik me er nooit aan zou wagen, maar het lijkt me toch ontzettend leuk om zo’n grote deken te haken! Ik heb een paar leuke pastelkleuren uitgekozen, samen met wat natureltinten zoals beige en grijs. Maar omdat er zo’n enorme keuze is aan patronen voor granny squares, ben ik er nog niet uit welke ik ga maken. Hier een selectie van mijn keuzes. Klik op de foto’s om naar het bijbehorende patroon te gaan.

De originele Granny square blanket, van Attic 24 en Lucy O’Regan. De tweede heeft een mooie rand, maar de vierkantjes zijn van ongelijke maten, wat ik persoonlijk niet zo leuk vind. Misschien dat ik ga voor een mix van deze twee patronen.

Of misschien een van deze mooie ronde granny square patronen..

Dit blijft toch een van mijn favorieten. Deze Granny square heb ik eerder al eens gemaakt, voor mijn Granny square tas een paar maanden geleden. Erg mooi, maar vooral fris en vrolijk.

En dan deze mooie bloem-achtige patronen. Wat een keuze! Maar omdat deze patronen geen gebruik maken van die karakteristieke driehoekjes, vind ik ze toch wat minder leuk.

Dit is even totaal wat anders, maar ik vind hem wel heel mooi! Er wordt een speciale steek in gebruikt, wat dit dekentje heerlijk zacht en dik maakt.

Ik ga nu eerst wat patronen testen, om te kijken welke ik het leukst vind voor mijn allereerste zelfgehaakte dekentje. Welke vinden jullie het leukst?

Advertenties

6 gedachtes over “My first Granny Square blanket!

  1. Ik vind persoonlijk de 1ste, 3de en het kussen het mooiste maar je smaken verschillen natuurlijk, de granny stripe vind ik voor een deken ook heel mooi :-) vel succes in elk geval en benieuwd naar je keuze :-)

    • Ik vind de derde ook heel mooi, maar ben nu met een ‘Yarn cloud’ vierkantje begonnen. Misschien dat ik ze combineer? Die Yarn Cloud kan nog wel eens heel druk worden.. Ik vind het heel moeilijk om te kiezen!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s