Latest crafts #2

 

 

 

Ik ben de laatste tijd met zoveel dingen tegelijk bezig! Overal hangen stoffen tassen met brei- en haakwerkjes erin. Het paarse mohair sjaaltje wat ik in een vorige post liet zien, wat kraagjes, een uilenkussen.. Ook nog wat kleine gehaakte ijshoorntjes en mijn groene tweed-rok van afgelopen Kerst. Het zou me waarschijnlijk niet veel tijd kosten om die af te breien, maar het seizoen voor warme rokjes is alweer bijna voorbij, en de motivatie daarom ook. Maar wie weet, misschien pak ik de naalden binnenkort weer op.
IMG_5873 IMG_5875 IMG_5879Dit kraagje had ik al een tijdje af, maar vorig weekend vond ik eindelijk het perfecte knoopje. Dit knoopje komt van een mantelpakje dat mijn moeder vroeger droeg. Er staan kleine bloemetjes op, zo lief!

IMG_5847 IMG_5848En hier een kraagje dat nog in de maak is. Het komt van een Japanse blog af, daar hebben ze altijd de leukste haakpatronen! Jammer genoeg kan ik alleen die lezen die in het Engels vertaald zijn.

IMG_5865 IMG_5866 IMG_5867IMG_5868Rara, wat wordt dit? Nou, ik ben van plan een groot kussen te maken in de vorm van een uil. De voorkant gebreid en de achterkant gehaakt. De achterkant heb ik al af. Ik ga hem waarschijnlijk vullen met een oud hoofdkussen. De wol is ‘Tweed’ van de Zeeman.

IMG_5838 IMG_5845En een gehaakte cupcake! Het patroon heb ik uit het boekje ‘Yummy haken’, dat ik laatst kocht bij de Boekenvoordeel. Er staan ook patronen in voor onder andere hamburgers, erwtjes en donuts. Erg leuk allemaal! De ketting is van Perzik & Panda (al heetten ze toen nog Candy Charms).

 

 

 

 

Advertenties

5 gedachtes over “Latest crafts #2

  1. Zelf ben ik eigenlijk helemaal niet zo’n kraagjes type, maar nu ik zulke leuke gehaakte kraagjes hier zie voorbij komen, wil ik het leren haken weer oppakken. :)

    Ik volg je nu al een paar maanden met plezier met Bloglovin, maar had eigenlijk nog nooit gereageerd..

    • Hoi Maaike, wat leuk om te horen! Zelf begin ik de kraagjes ook steeds leuker te vinden. Je vindt leuke patronen op Ravelry als je zoekt op “peter pan collar” of simpelweg “collar”. Niet twijfelen over weer beginnen met haken, gewoon doen! Met een paar youtube filmpjes bij de hand heb je het zo weer onder de knie. Het is ook handig om Amerikaanse termen te leren, want er bestaan veel meer Engelse patronen en filmpjes. Succes! :)

  2. Hoi, Ik zag je link bij Annemarie’s Haakblog, je hebt echt een leuk blog! Mooi dat kraagje en ik hou zelf ook erg van pastel tinten. Ik ga je blog zeker volgen! ik kan helaas niet breien, maar alles valt te leren ;) Mijn blog: marijeswonderland.blogspot.nl Groetjes Marije

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s