Granny Blanket Progress

Zo’n deken is nog niet zo makkelijk als het lijkt! Vierkantje na vierkantje, wat kan daar nou moeilijk aan zijn? Nou, ik vind het nog best lastig om mooie kleurcombinaties te bedenken. Ik had een aantal kleuren blauw, mintgroen, beige en felroze. Ik heb ze al laten zien in mijn vorige posts. Maar toen ik ermee begon vond ik het roze er eigenlijk helemaal niet bij passen. Het was een veel te ‘harde’ kleur voor al die lieve pasteltintjes.

IMG_5918

Dit is de kleur roze waar ik het over had, zien jullie het contrast? Ik dacht dat het wel leuk zou zijn, maar een zachtere roze was leuker geweest.

IMG_5910Deze granny square had ik eerst op het oog, ik vind het zo leuk dat het wolkjes lijken! Maar ik wist niet of een hele deken ervan ook wel leuk zou zijn, dus ging ik een ander patroon uitproberen.
IMG_5908 IMG_5907 IMG_5906Zijn deze niet veel leuker? Ik dacht er nog aan om de helft ‘wolkjes’ maken, en de andere helft deze cirkels, maar ik denk niet dat ze goed samengaan.

IMG_5911Ik weet niet precies waarom, ze zijn dezelfde maat en dezelfde kleuren, maar toch vind ik dat het een beetje ‘botst’. Daarom ga ik denk ik verder met de cirkels. Ik zit er nog aan te denken of ik alle randen mintgroen ga maken, dat geeft denk ik wel een mooi effect. Ik kan ook de helft van de randen mintgroen, en de andere wit. Wat denken jullie? Ik heb in ieder geval nog 4 bollen mintgroen erbij gekocht, omdat ik het zo’n mooie kleur vind! Als ik het hier niet voor gebruik, kan ik er altijd nog iets anders moois van maken. Misschien wel een haarband met grote strik erop, of een hoes voor een lampenkapje, die zie je laatst ook steeds vaker!

IMG_5903Nu ben ik naast de blauwtinten ook met een aantal paarstinten bezig, ik vind het er heel mooi bij passen! Ik ben benieuwd of ik genoeg wol heb om een omslagdeken te maken.

 

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Granny Blanket Progress

  1. Pingback: Pretty Things: Pretty Pastel | tweehonderdvierendertig

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s