Granny Madness

IMG_6227

Of je nou van grote of kleine projecten houdt, met granny squares heb je van alles een beetje. Je kunt er enorme dekens mee maken, maar elke keer dat je een vierkantje afmaakt geeft het je een fijn gevoel. Yes, weer een vierkantje af! Een tijd geleden begon ik met mijn eerste granny square deken en ik ben al een heel eind! Misschien dat ik er gewoon een omslagdoek van maak, maar ik ga gewoon door totdat mijn wol op is.

IMG_6228

Ik heb inmiddels al een hele stapel! IMG_6229

 

Van mijn oorspronkelijke blauw/groen kleurschema ben overgestapt naar beige en paars, maar het past allemaal mooi bij elkaar.

IMG_6230 IMG_6231 IMG_6233

IMG_6235Maar je hoeft natuurlijk geen grote projecten te maken met granny squares. Wat dacht je van een etui of een hoesje voor je mobiel? Ik maakte laatst ook een lampenhoes van granny squares voor mijn rechthoekige lamp:

IMG_6139

Ik heb ‘Royal’ acrylwol gebruikt van de Zeeman in wit, mintgroen en paars. Ik maakte eerst granny squares zo groot dat ze van links naar rechts op de lamp pasten. Toen heb ik ze aan elkaar genaaid en er boven en onder nog granny stripes aan gehaakt om het de goede lengte te geven. De lamp zelf is van papier, en daar kon ik gemakkelijk met een naald doorheen. Ik heb de boven en onderkant voorzichtig vastgenaaid op de lamp. Op de volgende foto kun je aan de onderkant de steekjes zien. IMG_6141En toen was de lamp al af! Ik heb hem in ongeveer twee middagen gemaakt. Je zou ook allemaal kleine granny squares kunnen maken, maar het blijft even passen en meten.

Wat maken jullie allemaal van granny squares? Laat het me weten! Ik heb ook nog wat leuke ideetjes voor jullie in petto ;)

 

Advertenties

4 gedachtes over “Granny Madness

  1. hoi, leuk die kleuren bij elkaar! ook je lamp is leuk geworden, Ik heb ook al veel projecten met granny’s gemaakt, verslavend!!! ik heb van mini granny’s etuitjes gemaakt en ik ben nu bezig met een hoesje voor over een krukje. ben benieuwd hoe dat gaat worden. Marije

    • Hoi Marije! Die projecten van jou klinken ook erg leuk! Een krukje staat ook nog altijd op mijn lijstje, maar dan moet ik eerst nog een krukje vinden, haha :) Ik zag laatst ook een panty met granny square print!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s