Graduation

IMG_7677Afgelopen vrijdag ben ik afgestudeerd, WOOHOO! Ik heb mijn Bachelor diploma behaald van Chinastudies: alles wat met China te maken heeft, dus ook de taal. Vloeiend spreek ik het Mandarijn nog niet, misschien eind volgend jaar. Ik heb er met mijn ouders en mijn broertje een hele leuke dag van gemaakt in Leiden. Gelukkig werkte het zonnetje ook mee! Ik wist totaal niet wat ik van de uitreiking moest verwachten, want in de uitnodiging stond dat het per student werd behandeld. Ik ging dus het kamertje in met mijn ‘publiek’, en tien minuten later was de volgende aan de beurt. Niet zo leuk als met z’n allen in een grote zaal, vind ik, maar ik snap wel dat het beter te organiseren is zo. Anders zijn er mensen die halverwege binnenvallen, of eerder weg moeten, etc. De examencommissie stelde me nog een paar vragen over mijn scriptie, en toen was het moment al daar! In tien minuten was ik veranderd van gewone sterveling naar ‘bachelor’! Jammer genoeg is er geen Nederlandse vertaling voor deze term. Ik ben nog geen doctorandus of ingenieur, dat is dan weer een ander diploma.
Het is wel vreemd om je diploma in je handen te hebben terwijl je twee weken later weer aan de slag moet! Ik studeer namelijk gewoon door, aan het Masterprogramma, dus echt significant was deze uitreiking voor mijn gevoel niet. Volgend jaar is het past echt speciaal. Maar dat neemt niet weg dat ik me heel gelukkig en bijzonder voelde op deze dag!

graduation collage

Met trotse ouders!

Met trotse ouders!

IMG_7669IMG_7674Mijn moeder had in het geheim een uiltje met bull gehaakt, voor mij! Ze had het al weken boven in de kast verstopt, en kon niet wachten om mijn reactie te zien, haha. Ik vind hem zo leuk!!

Advertenties

8 gedachtes over “Graduation

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s