Scarf + Hood = Snood

Het idee bestaat al een tijdje, maar nu wil ik er zelf een maken: een snood! Het is een combinatie van een scarf plus hood, wat eigenlijk betekent dat je een sjaal met capuchon hebt. Een sjaal en muts in 1! Maar hoe maak je dan zoiets? Om te beginnen heb ik gezocht naar wat inspiratie op Ravelry.
snood1De eerste snood waar ik meteen helemaal verliefd op werd, is deze. De Baylie Bear Cowl van Velvet Acorn Designs. Het patroon was jammer genoeg alleen te koop, dus Nederlands als ik ben ging ik eerst op zoek naar gratis varianten. Die vond ik niet op Ravelry zelf, maar ik vond wel een Youtube filmpje dat heel dicht in de buurt komt! In het filmpje wordt ook een soortgelijke kap gemaakt, maar dan voor baby’s of poppen. Aan de hand van dit filmpje heb ik een kapje voor mijn Rilakkuma-beertje gemaakt:
IMG_5770

Zoiets wil ik ook, maar dan voor mezelf! Ik ging nog even verder zoeken naar patronen op Ravelry, en kwam toen nog de volgende tegen:
snood2De Dragon Watcher’s Hood, van Tiny Owl Knits. De ontwerpster heeft een heleboel mooie patronen, die allemaal geinspireerd zijn op het bos en de diertjes die daarbij horen, en ook bijvoorbeeld boselfjes. Deze kap vond ik ook heel leuk, alleen (als je naar de andere foto’s kijkt), zie je dat hij achter een hele lange punt heeft. Dat vind ik dan weer iets te kostuum-achtig, maar ik vind de vorm van de voorkant heel mooi, een beetje zoals een omgekeerd hart.
snood3En dan deze, prachtig! De Winterberry Hood van Carina Spencer is veel verfijnder dan de bovenstaande snoods, maar ik vind ze stuk voor stuk mooi. Voor deze heb je veel dunnere wol nodig, en in de onderkant van de sjaal zit een kantpatroon verwerkt. Voor zo’n stukje vakmanschap lijkt het me zeker waard om dit patroon aan te schaffen. Maar aangezien ik het liefst met lekker dikke wol werk, ga ik dit patroon nog niet gebruiken. Eerst eens zelf wat proberen, en het afgelopen weekend heb ik ook niets anders gedaan. Eerst ging ik wol zoeken, en opnieuw zwichtte ik voor de mooie kleuren van de Olympia wol.
IMG_8083 IMG_8086Mmm.. ik zou de hele dag wel naar deze wol kunnen kijken! En het is ook heel fijn om mee te werken, ik vind het altijd jammer als ik ermee klaar ben! Ik heb eerst geprobeerd een snood te haken zoals de Baylie Bear Cowl helemaal bovenaan, maar ik had niet genoeg wol voor de col. Omdat je met breien minder garen gebruikt, ben ik nu aan het kijken hoever ik kom als ik brei. Aan de voorkant krult de snood nu een beetje om, dus daar zal ik nog een rand aan moeten haken. Voor nu heb ik even geen betere foto’s, die komen later nog! Welke snood vinden jullie het mooist?
IMG_8082 IMG_8081Toen ik afgelopen zaterdag dus weer in de wolwinkel was kon ik natuurlijk niet met maar 1 soort wol de deur uit gaan.. vooral niet toen ik deze snoepjes zag liggen voor maar 1 euro per bol! Meenemen! Ik heb er trouwens 2 van elke kleur, in totaal 4 bolletjes dus. Ik weet nog niet waarvoor, maar de inspiratie voor deze kleuren komt van deze prachtige deken van ByHaafner.. Die is overigens gehaakt met Drops Paris garen, en ik denk dat het katoen dat ik nu heb gekocht daar heel erg op lijkt. Het is namelijk een beetje dikker dan normaal, en het splijt sneller. Maar ze zijn er wel in hele mooie pastelkleuren. Misschien dat ik later nog wat Drops Paris ga kopen om deze bolletjes hierboven aan te vullen.
IMG_8077
IMG_8078Het leukste van dit weekend overkwam me toen ik thuiskwam van de wolwinkel. Mijn vader was net bij familie op bezoek geweest, en toen ze hoorden dat ik en mijn moeder zoveel haken en breien, gaven ze mijn vader een enorme tas met wol mee! Ik gilde het uit van vreugde toen ik het zag, haha! Het zijn stuk voor stuk strengen van pure scheerwol, van het merk Parley. Alle strengen (wel 80 in totaal, dat komt neer op 4000 gram!!) zijn een mooie woestijnkleur, een soort licht okergeel. Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga maken, maar een mooi groot project komt zeker weer op mijn lijstje te staan! Ik ben erover aan het denken om een paar strengen nog donkerder bruin of oranje te kleuren, zodat ik met meer kleuren kan werken. Op dit moment denk ik aan een paar beenwarmers, of misschien een vest? Of een grote knuffelkameel? Wat zouden jullie ervan maken?

Mis nooit een blogpost, volg mijn blog met Bloglovin’!

Advertenties

7 gedachtes over “Scarf + Hood = Snood

  • Hoi Elly! Bedankt voor je reactie. Die meisjesmuts heb ik niet zelf gemaakt, klik op het plaatje om naar het patroon te gaan. Er is een Amerikaans garen voor gebruikt met haaknaald nr 9. Hier in Nederland is ook bij de HEMA en Zeeman zo’n dik garen te krijgen. Groetjes! Carmen

   • Hallo carmenjorissen bedankt voor je antwoord ik heb hem ook gehaakt van dik garen van scheepjes wol hij is mooi geworden ,maar dat garen van dat meisjemuts is net een tikkeltje mooier .

 1. Hoi Carmen,
  Klopt het dat de patronen niet gratis zijn?
  Ik ben op zoek naar een soort gelijk haakpatroon als jij hierboven laat zienmaar dan gratis. Nog tips?
  Mooi dat okergeel!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s