Just like a voodoo doll

IMG_9114Deze week heb ik me weer aan een nieuwe vorm van handwerken gewaagd, namelijk wolvilten! Ik heb het hier niet over natvilten, maar vilten met een naald. Mijn volgers op Instagram weten dit al omdat ik een foto had geplaatst van mijn gewolvilte paddestoel. Als je ook graag snel op de hoogte wilt zijn van wat ik uitspook, dan kun je me op Instagram vinden onder ‘crafty__queens’. Een tijdje geleden kocht ik een wolvilt-setje bij de Kruidvat, maar ik had tot deze week geen tijd om er uitgebreid voor te gaan zitten. Ik had een paar video’s gekeken die de wolvilt-technieken uitleggen, en toen was het tijd om aan de slag te gaan! Ik koos ervoor om een paddenstoeltje te maken, dat leek me wel makkelijk om te doen, en je hebt er maar 2 kleuren voor nodig! Het was best leuk om je frustraties te uiten door ergens in te prikken, net een voodoo poppetje! Al heb ik er wel een paar wondjes aan overgehouden, pas op dat je jezelf niet prikt!
This week I’ve been exploring yet another new craft, needle felting! Some of my Instagram followers might have already noticed, since I posted a picture of my newly crafted toadstool there. I bought a needle felting kit a while ago, and now I finally had the time to practice. I had watched a few video’s on needle felting, which were really helpful in explaining techniques. I wouldn’t be able to explain all of that to you, so I suggest you find a few tutorials, there are lots of them out there. After watching a few videos, I couldn’t wait to get started! I decided to make a toadstool because it’s a basic shape with only two colours. The stabbing made me think of having a voodoo doll, haha. Make sure you don’t stab yourself though! I ended up with a few wounds myself..
IMG_9104 IMG_9105Je begint met de rode kap van de paddenstoel. Je maakt geen volmaakt rondje, want de onderkant moet plat zijn. Meestal blijf je bij wolvilten het bolletje draaien en de naald erin steken, maar bij deze vorm zorg je dat één kant steeds op het kussen blijft liggen. Ik kan het eigenlijk niet zo goed uitleggen.. Het beste is om het gewoon zelf te proberen, dan zie je vanzelf hoe de wol zich vormt. Wel nog een tip: probeer de wol zo strak mogelijk op te rollen, dan zijn de vezels dichter op elkaar gedrukt en zijn er minder steken van de naald nodig.
You start with making the shape of the red part. It’s not a perfectly round ball, so keep in mind that you have to make one side flat. Normally you’d turn the shape constantly and stab it with your needle, but now you just twist the shape clockwise, not flipping it around. It’s actually pretty hard to explain in words, the best thing you can do is to just try, you’ll see how the wool changes shape when you stab it. 
IMG_9106 IMG_9107Als het rode kapje glad genoeg is en in de vorm die je wilt, dan kun je de witte deeltjes toevoegen. Een plat rondje op de onderkant van de kap, en natuurlijk de stipjes! Hier heb je maar een heel klein beetje voor nodig. Het is even lastig, maar na een tijdje vond ik dit juist het leukste om te doen.
When the red part is smooth enough and shaped like you want, start adding the white parts. You only need a teensy bit of wool for the dots!
IMG_9112Maak dan het steeltje als een los onderdeel, dit is echt een priegelwerkje! Maak dan de basis van het steeltje vast aan het kapje. Ik liet hiervoor wat wol aan het steeltje onbehandeld, zodat ik dat stukje kon gebruiken om het vast te prikken.
Then make the stem as a separate part (quite the tricky bit!), and attach the stem to the rest of the toadstool. You don’t have to add new wool to attach it, simply stab through the stem into the rest of the toadstool. 
IMG_9113Et voilà, een paddenstoeltje! Ik deed ongeveer een halfuurtje over de mijne, je moet echt veel prikken zodat de wol goed blijft samenhangen. Ik heb ook nog een mobielhanger eraan gemaakt, hier komt binnenkort een tutorial van! Het is eigenlijk veel simpeler dan je denkt ;) Hebben jullie wel eens iets van wolvilt gemaakt, of ben je van plan dit te gaan doen?
And yay, you have made a toadstool! Mine took me about half an hour, you really have to stab it for a while to make sure the wool clings together well. I also attached a mobile phone lariat, I’ll put a quick tutorial together to show you how, so stay tuned. Have you ever needle-felted something?

Oh, en vergeet niet mee te doen met mijn eerste giveaway!
By the way, don’t forget to enter in my first giveaway!

Advertenties

8 gedachtes over “Just like a voodoo doll

    • Dankje! ^^ Aww, ik weet inderdaad nog dat je toen zat te twijfelen! Misschien van een buitenlandse website bestellen anders? Of ik kan het eens meenemen dat je zelf een paddestoeltje kan maken ;) xx

    • ik kon mezelf niet bedwingen en ben nog even naar kruidvat gefietst maar ze hadden t idd niet meer.. toen bij pipoos een zakje met 6 kleuren wol en 3 naalden gekocht en ook een paddestoeltje gemaakt! op youtube staat een tutorial van dezelfde paddestoel als je zoekt op ‘needle felting tutorial’. vind het helemaal leuk, kan niet wachten om meer te maken! bedankt voor de inspiratie :D!

      • Super dat je toch nog wol hebt kunnen vinden! Ik ben zo benieuwd naar jouw paddenstoeltje, hihi! Als je het leuk vindt kun je op mijn facebookpagina een foto plaatsen ;) Ik ga zeker ook nog nieuwe dingetjes maken, wie weet vind je die ideetjes ook leuk!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s