Happy Mother’s Day!

IMG_9503Moederdag! Dat betekent voor de meeste families vroeg opstaan om mama’s ontbijtje te maken, en dan de nog slapende mama wakker te maken met lekkers en cadeautjes! Dat was bij ons vroeger wel anders, haha. Mijn moeder kan namelijk niet uitslapen. Ik weet niet of mijn moeder ooit later dan 7 uur wakker is geworden, ze is altijd zo vroeg op! De eerste paar jaren konden we mama nog vragen of ze wat langer in bed wilde blijven liggen, zodat mijn broertje, papa en ik nog wat tijd hadden om haar ontbijtje te maken. Naarmate we ouder werden stonden we zelf steeds later op, dus het moederdagontbijtje verdween op den duur. Maar natuurlijk zetten we mama  nog elk jaar in het zonnetje!
IMG_9514IMG_9516Dit jaar heb ik een schattige Hollandse pannenlap voor haar gemaakt. Ze was al een tijdje aan het zeggen dat ze nieuwe pannenlappen nodig had, en toen ik dit schattige patroontje zag moest ik er natuurlijk een maken!IMG_9517Het lukte best goed allemaal, al was het kleurwerk toch wel lastig. De achterkant maakte ik gestreept. Ik was zo blij dat ik mijn moederdagcadeautje al af had, tot ik opeens weer in de wolwinkel kwam waar ik de wol had gekocht voor dit projectje. Op het etiketje stond: 60% wol, 40% acryl… Nee! Waarom had ik dat eerder niet gezien? De witte en de beige wol die ik dus heb gebruikt kan niet tegen hoge temperaturen.. En drie keer raden wat je met een pannenlap doet? Jawel.. Ach, misschien is het wel goed genoeg om deksels van pannen af te halen ofzo, en anders gaat hij misschien als sierwerkje aan de muur. Ik hoop dat ze er alsnog blij mee is!
IMG_9500 IMG_9499Ik verheug me in ieder geval op weer een weekendje knutselen met mijn moeder. In de nieuwste Simply Crochet staat een schattig patroontje van een aardbei. Ik heb er al een gemaakt, en dit weekend ga ik er zeker meer maken! Fijne moederdag gewenst, mama’s van Nederland!

Advertenties

3 gedachtes over “Happy Mother’s Day!

  1. Super leuk!! je pannenlap is top, daar zal ze vast blij mee zijn. mag ik je vragen waar je het patroon van het super schattige kleine gehaakte huisje vandaan hebt. Ik ben namelijk verliefd!!! hihi Groetjes Lisanne

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s