Shopping in Amsterdam – Part 1: Weldraad

IMG_5285Een paar dagen geleden was ik in Amsterdam voor een sollicitatiegesprek, spannend.. Voor zo’n relatief korte afspraak reis je dan toch wel het hele land over! Maar om die dag niet alleen door te brengen in de trein, heb ik er ook een leuk shop-dagje van gemaakt. Met wolwinkels, welteverstaan! De eerste winkel op mijn lijstje was Weldraad, een mooie en knusse winkel met materialen waar de natuur vanaf spat. Kijken jullie mee?

IMG_5279IMG_5283Alle garens in de winkel waren geordend op kleur. Bij de ingang had je een wand met allemaal natuurlijk gekleurde garens, waar ook zo min mogelijk chemicaliën aan te pas zijn gekomen. De eigenaresse van Weldraad vertelde me graag meer over hun assortiment. Heerlijke pure wol, alpaca… en zelfs een garen waar koper in was verwerkt! Koper schijnt wonderen te doen tegen reuma als je het rechtstreeks op je huid draagt. Naast mooi en zacht was het garen – dat Qoperfina heet – dus ook nog eens gezond! Meer weten? Kijk dan hier.

Onder de display van garens stond een grote ladenkast met nog meer kleuren van dezelfde garens, lekker om doorheen te snuffelen. Op de lades is duidelijk aangegeven wat de prijs is van de wolletjes, iets wat ik niet zo vaak zie bij wolwinkels. Dat voorkomt weer het ongemakkelijk vragen naar de prijs!

IMG_5274 IMG_5277

Ze hadden ook heerlijk dikke wol! De grote grijze sjaal op de eerste foto is gebreid met zachte lontwol, ongevilt, gebreid met naalden van 20mm. Het resultaat is een superzacht breiwerk dat je maar wilt blijven aanraken! Het breiwerk op de tweede foto is gemaakt met een zelfde soort dikke wol, alleen is deze gevilt, of ‘getengeld’ zoals het ook heet. Deze was heel stug, dus perfect voor woonartikelen zoals een poef of tapijt. Het deed me een beetje denken aan Loopy Mango, alleen met een milder prijskaartje ;)

IMG_5281 IMG_5278

De strengen wol waren echt om van weg te dromen! En zo’n leuke werkjes in de winkel ook.

IMG_5282

IMG_5284

Een heerlijk mandje met Invicta Colour van Scheepjes. Tip van de eigenaresse: erg mooi om bijvoorbeeld in streepjes met een effen garen te verwerken, zo komt het garen met kleurverloop nog beter tot zijn recht.

IMG_5280

Zelf vind ik de etalages van wolwinkels altijd het leukst! Deze was mooi versierd met kerstsokken.
Naast mooie materialen voor haken, breien en borduren kun je bij Weldraad ook terecht voor leuke workshops en cursussen. Kijk voor meer informatie eens op hun website of blog.

Mijn bezoekje aan Weldraad was een goed begin van mijn shopdagje in de hoofdstad! Als ik weer eens wat ruimte heb in mijn brei-budget ga ik zeker nog eens terug voor die prachtige lontwol! Ben je zelf ook binnenkort in Amsterdam? Neem dan ook eens een kijkje: je kunt Weldraad vinden op Haarlemmerdijk 147, op loopafstand van het Centraal Station.

Kijk morgen weer op mijn blog voor het verslagje van de tweede winkel: Sukha Amsterdam.

Advertenties

2 gedachtes over “Shopping in Amsterdam – Part 1: Weldraad

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s