Shopping in Amsterdam – Part 2: Sukha Amsterdam

sukha1

Copyright: Lifeinsketch.com

De winkel Sukha Amsterdam stond eigenlijk niet op mijn winkel-lijstje, maar bevond zich in dezelfde straat als Weldraad, de wolwinkel van de blogpost van gisteren. Sukha Amsterdam is een van die winkels waar je gewoon even naar binnen móet gaan, alleen al de etalage is zo mooi!

Sukha Amsterdam is een kleding en lifestyle winkel, met handgemaakte items. Het pand is ontzettend hoog, licht en ruim, met veel wit en natuurlijke kleuren. Ook veel hout! Ik heb helaas zelf geen foto’s gemaakt, dus ik kan jullie alleen een indruk geven van de winkel door middel van andermans foto’s.

Copyright: Miss-design.com

Copyright: Miss-design.com

Als je de winkel eenmaal binnen bent kijk je je ogen uit! Zoveel mooie kledingstukken en woondecoratie, en ook nog eens prachtig gepresenteerd in die lichte open ruimte.

sukha5

Copyright: anordinarywoman.net

De kledingrekken waren gemaakt van hout, dat vind ik altijd zo goed samengaan met handgemaakte spullen!

sukha3

Copyright: Sukha-amsterdam.nl

Overal in de winkel zijn ook leuke teksten te zien van Atelier Sukha. Op de ramen, op de muren, in lijsten en op kaarten.

sukha2

Copyright: Sukha-amsterdam.nl

De producten die je ziet komen van Atelier Sukha, opgezet door Irene Mertens en Sam IJsbrandy. Zij ontwerpen de items, zoals sjaals, dekens, wanten, truien, vesten, slingers.. die vervolgens worden geproduceerd door vrouwen in Nepal. Door een eerlijke inkoopprijs helpt Atelier Sukha mee aan een beter leven voor de arbeiders en hun familie. Leuk weetje: het woord ‘sukha’ betekent overigens levensgeluk in het Sanskriet.

Nieuwsgierig geworden? Neem ook een kijkje in de winkel (Haarlemmerstraat 110 in Amsterdam) of op de website en wordt zelf ook verliefd op deze winkel!

Houdt mijn blog in de gaten voor een review van het laatste winkeltje op mijn lijstje die dag in Amsterdam: Stephen and Penelope!

Advertenties

Een gedachte over “Shopping in Amsterdam – Part 2: Sukha Amsterdam

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s