Knitting advice wanted!

IMG_5315
Dit klinkt misschien een beetje raar. Hoewel ikzelf een handwerk blog heb vraag ik opeens om advies! Ach, ik ben nou eenmaal niet alwetend op het gebied van breien, vooral niet als het gaat om het breien van shawls zonder patroon! Waar ben ik ook weer aan begonnen.. Maar ja, ik heb nou eenmaal een idee in mijn hoofd en dat moet omgezet worden in een shawl. Nog vrij makkelijk eigenlijk! Ik ben een halve maan shawl aan het breien in ribbelsteek. Dat zou eigenlijk übersimpel moeten zijn, maar nu zit ik toch met een probleempje.. Zie je de ‘rechte’ rand van de halve maan vorm? En hoe die toch niet zo recht is? Ik heb hem nog wat gemodelleerd voor de foto, maar de rand wil zich altijd vormen in een V-vorm. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken hoeveel ik gemeerderd heb (eerste paar rijen aan de zijkanten van elke rij gemeerderd, daarna om de rij). Ik zit nu te denken of dat goed zal gaan met blocken, of dat ik er misschien een randje aan haak.. Denken jullie dat dit gaat werken? Of zou ik hem toch weer een stukje uit moeten halen en nog wat verder doorgaan met het meerderen in elke rij?

Okay, so I know how this may seem weird. I’m the one writing a crafty blog and still asking for advice? Well, believe me or not but when it comes to knitting shawls without a pattern I’m a total noob. I’ve started with this über-simple garter stitch crescent shawl, and I really need some help.. Do you see how the bottom edge isn’t really straight? The shawl kind of wants to have a V-shape in that area, which might have to do with the number of increases I made. The thing is, when I was knitting those rows, all seemed fine! And if I stretch it the way I want it, the edge is somewhat straighter. Do you think this will resolve itself when it’s blocked, or when I crochet an edge along that line? Or will I have to rip it out and start again? 

Advertenties

5 gedachtes over “Knitting advice wanted!

  1. Even wat wiskundig meedenken. Waarom ou je de eerst rijen meer moeten merderen dan daarna? De breedte van de rij is altijd gelijk, de toename in straal dus ook, oftewel, volgens mij blijft de meerdering een de zijkant de hele sjaal door constant.
    Ik denk dat een probleem zou kunnen zijn dat je met een rijtje steken begint, en dat je dus wilt dat de tweede rij daaromheen krult. Zou je niet met een half rondje moeten beginnen

    • Ik heb op het begin meer gemeerderd omdat ik er een half rondje van moest maken ipv een recht stukje. Maar nu ben ik opnieuw begonnen met veel minder steken op het begin, waardoor het makkelijker een rondje wordt. Ik denk dat ik bij een volgende shawl niet alleen aan de uiteinden moet meerderen, want het trekt veel te veel naar binnen toe. Als ik daar wat extra meerder is het denk ik opgelost… maar ik zie wel hoever ik kom met goed blocken ;) Bedankt voor het meedenken!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s