I heart amigurumi

amigurumi2014Jullie weten al lang dat ik van haken houd ;) Maar ik vind vooral amigurumi leuk! Je weet wel, leuke gehaakte beestjes, poppetjes en voorwerpen. Zelf ontwierp ik ook een paar amigurumis! Zoals mijn Gnomeo en Juliet van een paar dagen geleden, en mijn vogeltjes natuurlijk! Vandaag heb ik een leuke verzameling gratis amigurumi-patronen voor jullie, verzameld via Ravelry.

You all know I love to crochet, and amigurumi is the kind of crochet I especially like to do! Amigurumis are cute crochet animals or objects. I designed a few amigurumis myself! Like my Gnomeo and Juliet from a few days back, and of course my birds! Today I have a fun amigurumi pattern roundup, all free! Found on Ravelry. 

ami6

Dit Volkswagen busje is té schattig! Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels.

Volkswagen vans are the cutest! Crochet your own with this fun patternami3

Deze babycaviaatjes hebben zeker de Awhh-factor! Vind het patroon hier.

These baby guinea pigs are sure to make you go ‘awhhh’! Find the pattern here.
ami2
Er is vast iemand in jouw buurt die van Pusheen houdt! Maak deze grote Pusheen knuffel voor ze met dit patroon.

Calling all Pusheen lovers! Make your own furball with this pattern.
ami1

Dinosaurussen mogen dan wel uitgestorven zijn, dit exemplaar is zeker schattig! Vind het gratis patroon hier. Check ook haar vele andere amigurumi patronen!

Dinosaurs may be extinct, this one sure is cute! Find the pattern here. Check her other amigurumi patterns too!ami4Je amigurumis hebben ook dekentjes nodig! Op de haakblog De Estraperlo vind je een haakpatroon voor dit superschattige granny square dekentje.

Your amigurumis need blankets too! Crochet blog De Estraperlo has included a crochet pattern for this supersweet granny blanket. ami5

Een uiltje kon natuurlijk niet ontbreken! Dit patroon is wel Japans, dus het is even lastig! Met het vertalen van de pagina kom je al een heel eind. Podium staat voor ‘rij’, en Aantal ogen staat voor het aantal steken. Als ze ‘wiel’ noemen bedoelen ze daarmee de magische ring op het begin van de amigurumi. Beetje puzzelen, maar de gevorderde amigurumi-haakster zal er zeker uitkomen!

Of course, I couldn’t make this list without including an owl! This pattern is Japanese, so it’s a bit difficult, but I can help you out. The automatic translation of the page already helps a lot. In the English translation, ‘stage’ means ‘row, round’, number of eyes means number of stitches, and with ‘wheel’ they mean magic loop. The experienced amigurumi crocheter should be able to figure it out! 

Zoveel leuke amigurumis! Mijn favoriet is de mini-deken, ik ben momenteel helemaal geinspireerd door het poppenhuis-haken ;) Welke is jouw favoriet?

So many fun amigurumis! My fave is the miniature blanket, I’m really into dollhouse crochet at the moment. So cute! Which is your fave? 

Advertenties

7 gedachtes over “I heart amigurumi

  1. Thanks so much for all the newer amigurumi patterns I have missed! I fell in love with Amigurumi’s about 10 years ago and I’m not good at creating my own so I thank you and others who create and share your free patterns! Your AMAZING! Thanks again! Manda!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s