All about adapting

IMG_5456

Zoals jullie misschien gemerkt hebben was het de vorige week wat stil op mijn blog. Ik had even helemaal geen tijd meer om blogs te schrijven, alleen het patroon van de Jeanie Sweater is gelukt! Dat was ook lastig zeg, om voor verschillende maten een kledingstuk te ontwerpen. Ik hoop dat er geen foutjes zitten in de berekeningen.. maar fouten zijn er om van te leren, zeggen ze.
Naast het feit dat het patroon schrijven zoveel tijd in nam, was ik ook druk met mijn eerste fulltime baan!! Vorige week maandag ben ik begonnen met werken.. Zoals in het liedje: working 9 to 5 ;) Ik werk in het verkoopteam van een grote importeur van Aziatische etenswaren. Als klanten hebben ze voornamelijk toko’s, supermarkten en restaurants, en enkelen van de eigenaren spreken het liefst Chinees. Vandaar dat ik er kan werken met mijn opleiding Chinees achter de rug.

Het is erg leuk werk en ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik al zo snel een fulltime baan heb gevonden, maar het is wel even lastig overschakelen! Ik ging namelijk van elke dag heerlijk haken en bloggen naar hele dagen werken en bekaf thuiskomen. Het zal allemaal wel nog beter worden, en dan heb ik vast wat meer tijd, maar soms kom ik er gewoon niet aan toe.

Nu ik dit zeg lijkt het alsof ik helemaal niet zo bezig ben met handwerken, maar dat is compleet het omgekeerde! Ik heb zoveel leuke dingen in het vooruitzicht, en ik kan niet wachten om alles met jullie te delen. Maarja, sommige dingen moeten nou eenmaal een tijdje geheim blijven ;)

IMG_5494 IMG_5496

Elke week schrijf ik een blogje voor Breiclub.nl. Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen, meestal leg ik een bepaalde haaktechniek uit. Vorige week schreef ik over ajour-haken, en koos ook een leuke steek om uit te leggen. Het proeflapje dat ik haakte was per toeval precies de goede grootte om over een oude mayonaise-pot te passen! Het blogje is jammer genoeg geplaatst als Premium-blog, waardoor ik hem niet zomaar kan delen, maar deze foto’s kunnen alsnog dienen als inspiratie voor jullie! Het patroon komt uit een Haakstekenboek van Phildar. Als er belangstelling is, kan ik het binnenkort nog eens hier delen.

IMG_5505

Een van de hoogtepuntjes van deze week was een bestelling voor dit roodborstje, uit Duitsland! Bestellingen vind ik altijd superleuk, maar als een van mijn creaties naar het buitenland mag gaan, is dat net iets specialer.

IMG_5520

Ook voor deze week schreef ik weer een blog voor Breiclub, dit keer over de tulpensteek! Echt een superleuk patroon, hier kun je de Engelse versie vinden.

En wat er nu nog op de naald staat? Ik ben nog steeds bezig met mijn blauw-geel gestreepte shawl.. Al gaat hij nu, na de zoveelste keer uithalen, toch écht lukken! (hoop ik). Verder werk ik nog aan twee mysterieuze projecten.. ;) Ik vind het zo lastig om niets te laten zien, maar het mag echt nog niet! Nu ben ik wel heel benieuwd waar jullie mee bezig zijn.. deel het gerust in de reacties!

Ik ga weer een leuke week tegemoet, met veel nieuwe ervaringen en hopelijk nog wat vrije uurtjes om te haken met Grey’s Anatomy erbij ;) Ik wens jullie ook een leuke week toe!

Advertenties

5 gedachtes over “All about adapting

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s