Making progress..

IMG_6117

Hoera, mijn Catona werkje schiet al op! Door alle kleine vierkantjes is het een verbazingwekkend snel werkje. Deze keer kan ik ook onthullen wat het gaat worden… namelijk een hoes voor een lampenkap! Ik had een nachtlampje dat nodig aan vervanging toe was, maar toen bedacht ik me om hem gewoon te customizen! Later laat ik je de lampenkap zien en hoe ik deze terugbracht tot een simpel frame. Het was verrassend makkelijk!

Yay, my Catona project is almost finished! It’s a surprisingly quick project with all the tiny granny squares. And it’s going to be…. a lampshade cover! Did any of you guess that? I had this bedside lamp that was a few years old and in need of change, so I chose to crochet a cover for it. I’ll show you how I stripped the lampshade from its frame later. 

IMG_6121

Ik haakte eerst één vierkantje, en na wat meetwerk bleek 3 vierkantjes te smal te zijn voor de lampenkap, maar 4 vierkantjes te breed.. Dus heb ik ervoor gekozen om de hoes 3 vierkantjes breed te maken, dan haak ik er later nog wel een rand aan.

First I crocheted one square and measured how many I would need. Three squares would be too narrow and four squares too wide, so I decided to go for three squares and an edging. 

De vierkantjes haak ik aan elkaar met de join-as-you-go techniek, echt een verademing ten opzichte van losse deeltjes maken en die allemaal op het eind aan elkaar te haken. Hopelijk is het volgende week af en kan ik jullie dan de lampenkap laten zien!

I’m using the join as you go technique to crochet them all together, it’s so much better than having to join all of them at the end! Hopefully it will be done next week so I can show you! 

Advertenties

6 gedachtes over “Making progress..

  1. Annyeong! Thought I’d check out your blog after Sarah of Crafts from the CWTCH mentioned you. Wonderful color scheme you have going on here. I like that mustard and the olive green that gives the fabric some balance and pop.

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s