Linen Soft

IMG_6068

“Als er één deur sluit gaat er een andere open.” Oftewel in brei/haak taal: “Als er één werkje af is wordt er weer een nieuw opgezet!” Zo is het hier bij mij ook. Ik heb nog zoveel ideeën voor nieuwe projecten, maar eerst afmaken waar je al aan bent begonnen. Nou is het niet zo dat ik echt geen wips meer heb liggen, maar nadat ik mijn mintgroene topje afhaakte vond ik dat ik wel iets verdiend had. Dus heb ik mezelf getrakteerd op wat nieuw garen! En wel de Linen Soft van Scheepjes. Ik ben altijd al een fan geweest van katoenen garens zonder glans. Hoe puurder het eruit ziet hoe beter! En met deze katoen-linnen mix is het een schot in de roos geweest.

Bovendien zijn er ook hele mooie kleurtjes om uit te kiezen. Ik koos wat zachte paarstinten, naturelle kleuren, okergeel en petrolblauw. Ik heb een heel leuk ideetje ervoor!

“If one door closes another one opens.” Or in knitting/crochet language: “If one project is finished, another one will be cast on!” That’s exactly the case here. I have so many ideas for new projects, but first I’d like to finish what I’ve already started. Not that I have no more WIPs left, that’s not possible! However, I thought after I finished my mint green top that I’d earned to start a new project. I treated myself to Scheepjes’ new yarn: Linen Soft! I’ve always been a fan of cotton yarns without any sheen, the more natural the better! This cotton-linen blend is really spot on.

I love the colours too! I chose some purples, natural colours, yellow and blue.
IMG_6069En wat nog leuker is, deze bolletjes hebben een ‘Easy Start’. Dit is een labeltje aan het andere uiteinde van de draad (het uiteinde in de binnenkant van het bolletje). Ik vind het veel fijner om vanuit het begin te werken, omdat je dan het labeltje erom kunt laten en het bolletje rolt niet weg. De ‘Easy Start’ werkt nog niet perfect – soms komt er een hele kluit garen mee – maar het is al een goed begin! Het is nog steeds makkelijker dan zelf het andere uiteinde te vinden.

Intussen heb ik al wat gehaakt met dit garen. Klik hier om mijn proeflapje te zien!

What’s more is that there is an ‘Easy Start’ tab on these yarns. It’s a label which is attached to the other yarn end, the one inside the ball of yarn. Personally I really like starting from the middle, since you can keep the label on the yarn for reference, and the ball doesn’t roll away. The ‘Easy Start’ still needs some perfecting though as sometimes you pull out a whole bunch of yarn. But I still think it’s easier than finding the other yarn end myself!

I’ve already swatched a bit with this yarn. If you’d like to see a sneak peek, click here!

Don’t miss any more blogposts, subscribe to my blog on Bloglovin’!

Advertenties

4 gedachtes over “Linen Soft

  1. The yarn looks gorgeous and lovely colours. I like to start a new ball of yarn from the middle but sometimes it is really hard to find the end. That new idea is very useful.

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s