Tuesday Goodies – Scissors!

IMG_7368

De goodies van deze dinsdag heeft iedere handwerker wel thuis liggen: Schaartjes, ik kan er niet genoeg van hebben! Sommige zijn heel praktisch, maar andere koop ik gewoon ‘voor de heb’, ze zijn namelijk zo mooi! Een manier waarop ik het voor mezelf verantwoord is dat ik er dan eentje heb voor aan het bureau, eentje voor aan de grote tafel, eentje voor in mijn tas.. Maar eigenlijk zijn ze wel voor verschillende doeleinden bedoeld!

IMG_7365

Neem nou mijn Hello Kitty schaartje, dat éigenlijk een nagelschaartje is.. Maar ik vond hem zo leuk, dus ging hij – hop! – in mijn projecttas!

Het kleine groene schaartje wordt vaak gebruikt door naaisters en bij het borduren, meer voor dunne draadjes af te knippen dus.

En dan het kleine tandwieltje, of eigenlijk lijkt het meer op sporen van een cowboylaars. Dat is een handige yarncutter ‘garensnijder’. Je haakt een van de tandjes simpelweg achter het draadje dat je wilt afknippen, en zo snijdt hij het door! Heel handig want het zorgt niet voor gaten in je tas, plus je mag het meenemen in het vliegtuig! Dit is dan ook mijn vakantieschaartje :)

IMG_7364

En, hebben jullie ook een scharencollectie? Hoe ziet die eruit? 

Advertenties

7 gedachtes over “Tuesday Goodies – Scissors!

  1. Wat heb jij een leuke collectie schaartjes. Die van mij steken daar maar gewoontjes bij af. Geen foto waard.
    Echt handig om te weten dat je het kleine tandwieltje mee mag nemen in het vliegtuig. Ik hoorde dat een plastic haaknaald ook wordt toegestaan al heb ik dat zelf nog niet uitgeprobeerd.

    Fijne dag, Margaret

    • Hoi Maria! Het groene schaartje kocht ik in Japan, maar je hebt het hier misschien ook wel! Het tandwieltje is van het merk Clover, je kunt het vast vinden als je zoekt op ‘Clover yarn cutter’. Groetjes, Carmen

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s