Granny-fy your home: an update!

IMG_7380

Ik heb al een paar hele vierkantjes af voor de raampjes in mijn kledingkast. Ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien! Ik vind in ieder geval de kleuren van het garen heel mooi uitkomen bij elkaar. Het is Linen Soft van Scheepjes, die laatst ook gebruikt was in de Scheepjes CAL van dit jaar.

IMG_7381

Langzamerhand moet ik toch eens gaan nadenken hoe ik ze in de raampjes ga bevestigen. Ik had het idee om dit met een soort hobbylijm te doen, van die witte die kleurloos opdroogt. Deze lijm wordt wel eens gebruikt om haakwerkjes stijf te maken, om bijvoorbeeld ergens op te hangen. Ik hoop dat het ook echt gaat lukken! Als iemand nog tips heeft, deel ze graag!

Een fijne dag gewenst! :)

Advertenties

8 gedachtes over “Granny-fy your home: an update!

 1. Ik zou op zoek gaan naar iets dat tweezijdig plakt en ook op enig moment verwijderd kan worden. Stel over een poosje ben je deze kleuren zat, dan is het fijn om deze granny’s eraf te kunnen haken en te kunnen vervangen voor iets anders. Misschien heeft Lennie Flennerie iets voor je om dit handig mee op de raampjes te plannen. Je kunt het Hennie eens vragen.
  Anders bestaat er ook tweezijdig plakband waar je misschien iets mee kunt.

  De granny-blokken worden echt mooi. Hoe bevalt het haken met dit garen?

  Groetjes, Margaret

  • Hoi Margaret, bedankt voor de tip! Als ik het ga plakken is het inderdaad vrij permanent. Ik zal eens kijken bij Lennie Flennerie :) Mij bevalt het haken ermee heel goed! Het linen garen is weliswaar een beetje stug met 3,5mm haaknaald, maar hiervoor is het prima. Het splijt ook heel lastig! Groetjes, Carmen

 2. Misschien met kleine punaises als je ze aan de binnenkant van de kast gaat hangen? Dan kun je ze ook spannen.
  Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien, maar het wordt vast heel mooi!

 3. Hoi, wat wordt dat mooi! En leuke titel!
  Op het blog van ‘Franciens haakwerk’ werd getoond hoe zij gehaakte ijskristallen aan haar raam bevestigde met eiwit.
  Het zou heel goed plakken, maar het is nog in de testfase want misschien gaat dat nog stinken…
  Het eiwit zorgt ook voor het opstijven.
  Groetjes, Sigrid

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s