My Beiroa Blanket is finished!

BEIROA1

Tadaaah! Mijn Beiroa deken is eindelijk af!! Ik gebruikte de gerstekorrelsteek voor deze deken, met een rand van ribbelsteek. En ik vind hem zo mooi geworden.. door het 100% wollen garen is hij ook nog eens superwarm. 

Ik breide hem op 5mm naalden, en zette 129 steken op. Eerst 6 rijen ribbelsteek, daarna: 6 ribbel, 117 gerstekorrelsteek en weer 6 ribbel. Op het laatste brei je weer 6 rijen in ribbelsteek. Supergemakkelijk TV-breien was het!

Ta-dahh!! My Beiroa blanket is finally done, and I am loving it. The 100% wool yarn makes it superwarm, so even though it’s a small blanket it gives lots of warmth. 

I knitted it on 5mm needles, and I cast on 129 stitches. Knit 6 rows of garter stitch, and after that: 6st garter, 117st moss stitch, 6st garter. At the end, knit 6 rows of garter stitch again. It was such an easy pattern that I knit most of it while watching TV.

retrosaria beiroa yarn1

Het garen kocht ik afgelopen september in Portugal, bij de winkel Retrosaria. Het is echt een superleuke winkel. De meeste portugese handwerkwinkels zijn een beetje oubollig, maar Retrosaria heeft fijne handgeverfde garens, waaronder de Beiroa, die ook nog eens van echte Portugese schapen komt! ik vond het helemaal geweldig, vooral omdat er soms nog plukjes stro in het garen zat, hihi. Je voelt gewoon de natuur als je ermee werkt. 

The yarn I used is called Beiroa, I bought it last year September when I was in Lisbon, at this yarnshop Retrosaria. Most portuguese handicraft stores are a bit oldfashioned, but Retrosaria is delightfully modern, with lots of handdyed yarns. The Beiroa yarn is a local yarn, which I love! It even still had bits of dried grass in it, you really feel the nature when working with it. 

 

BEIROA2

Op Instagram gebruikte ik de hashtag #beiroablanket voor mijn deken, en kijk eens hoe leuk het is om de vooruitgang te zien! 

On Instagram I used the hashtag #beiroablanket for my progress, I love how you can see the blanket grow every time! 

BEIROA3

En nu? Heerlijk genieten van mijn dekentje op onze nieuwe bank! Nog een fijne zondag iedereen!

And now? I’m enjoying my knit blanket on our new couch! Have a great weekend everyone. 

Advertenties

6 gedachtes over “My Beiroa Blanket is finished!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s