* LONDON *

CQlondon6

Vorige week was ik een paar dagen in Londen! Een geweldige stad als je het mij vraagt. Ik heb er natuurlijk hele fijne herinneringen aan sinds het winnen van de Mollie Makes Handmade Awards twee jaar geleden, maar dat is niet het enige. Er is zoveel moois te zien, lekkere dingen om te eten, en natuurlijk leuke winkeltjes om te ontdekken!

Ik was er voor de opening van Look Lane, een nieuw shop platform, opgericht door een van mijn vriendinnen Debbie Ingle. De website gaat hopelijk eind deze maand live. Het wordt een beetje als Etsy, alleen dan écht handgemaakt. Op Etsy zie je tegenwoordig toch veel massageproduceerde dingen en het is als onafhankelijke maker met een klein assortiment producten toch wel lastig om je kenbaar te maken. Daar hopen we met Look Lane verandering in te brengen! Binnenkort meer hierover… ;)

CQlondon3

Ik keek het meest uit naar een tweede bezoekje aan Loop. Twee jaar geleden was ik er ook, en kocht ik prachtig baby-alpaca garen, waarvan ik een gestreepte shawl breide. Nu kwam ik beter voorbereid (lees: met wat spaarcentjes op zak) en kon ik wel iets héél moois mee naar huis nemen.

CQlondon4

De winkel zelf is adembenemend.. Overal garens, naalden, tasjes, pompoms.. maar ook heel veel gebreide en gehaakte shawls, omslagdoeken, dekens en knuffels. Allemaal prachtig! En heel fijn om de garens ook te zien en te voelen als ze afgebreid/gehaakt zijn in een project.

CQlondon2

Ze hebben ook veel merken die we in Nederland niet of nauwelijks zien, zoals de garens van Quince & Co hierboven.

CQlondon1

En hier is mijn buit! Twee prachtige strengen garen van Madeline Tosh en het ‘Piccadilly’ breipatroon van Justyna Lorkowska, oftewel ‘Lete’s Knits’. De tweede kleur zoek ik nog in mijn stash. Ik heb zo’n zin om ermee te beginnen, maar zoals altijd moet ik eerst nog een hele hoop af maken.

CQlondon5

Diezelfde dag bracht ik een bezoekje aan de ‘Sew Over It’ naaiwinkel in Islington, een wijk in Londen. De eigenaresse Lisa Comfort was een tijdje mijn mentor bij het verbeteren van m’n blog, ideeën voor nieuwe producten, aanwezigheid op Instagram, Facebook etcetera. Ik heb veel van haar geleerd! Jammer genoeg was ze die dag naar Knitting & Stitching Show, maar alsnog nam ik een kijkje in haar winkel. Ze heeft er veel stoffen en andere naai-benodigdheden, en er is ook een gezellig hoekje waar je met je eigen project aan een van de beschikbare naaimachines kunt schuiven. Wat een leuk idee vond ik dat!

CQlondon7

De laatste dag sloot ik af met lekker veel sightseeing. Ik liep van Oxford Circus naar Leicester Square, Covent Garden, Trafalgar Square.. en daar was ook de National Gallery, met één van de Zonnebloem-schilderijen van Van Gogh! Ik heb ze in Amsterdam helaas nog niet kunnen bewonderen, maar dat ben ik nu zeker van plan. Toch nog even een sprongetje naar iets wolligs hier: bekijk zeker even deze brei-kit, geïnspireerd op de zonnebloemen van Van Gogh.

Was jij ooit in Londen? Heb ik iets gemist wat ik volgende keer zeker moet zien? Deel het met elkaar in de reacties :) Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Advertenties

6 gedachtes over “* LONDON *

  1. Wat leuk zeg! Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar als ik er ooit heen ga, moet ik zeker even naar Loop dus. En dat naaiwinkeltje is alleen al heel leuk omdat het paars is! Haha!
    Ben benieuwd naar het resultaat van je breiproject, met dat mooie garen.

  2. Wat leuk zeg! Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar als ik ooit ga, moet ik zeker naar Loop dus. En het naaiwinkeltje is alleen al leuk omdat het paars is. Haha!
    Ben benieuwd naar de creatie met je mooie nieuwe garen.

  3. O grut, ik ben de afgelopen 10 jaar al diverse malen in Londen geweest en heb nooit handwerkwinkels kunnen vinden. Ik heb deze 2 dus maar gelijk op een lijstje gezet en me aangemeld bij de pagina van Loop. We hebben Londen in de planning staan voor dit najaar of volgend jaar, dus dat komt wel goed. :)

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s