Scheepjes CAL 2016 – ‘my’ week 6!

Het is ‘mijn’ week van de Scheepjes CAL 2016! Ik vind het zo leuk om te zien hoe ieders deken groeit, en ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn ontwerp vinden. In deze blogpost vertel ik jullie wat meer over hoe dit vierkantje is ontstaan, en wat het voor mij betekent. 

Yay, it’s ‘my’ week of the Scheepjes CAL 2016! I’m enjoying it so much to see everyone’s blanket growing, and I’m very curious to see what you think of my square design. In this blogpost I’ll share how this square came to be, and what it means to me.

Week_06_Square_Carmen

Voor mijn vierkantje gebruikte ik de ‘corner to corner’ – ook wel afgekort tot c2c – techniek. Je werkt diagonaal van de ene naar de andere kant. Maar het had weinig gescheeld, of mijn vierkantje had er heel anders uit gezien. Vorig jaar, toen we allemaal aan het brainstormen waren over de vierkantjes, en iedereen met prachtige ontwerpen aan kwam zetten, had ik mijn zinnen gezet op een heel lastig stekenpatroon. Maar hoe ik ook probeerde, het lukte me niet om dat patroon te vertalen naar een vierkantje van de juiste afmetingen. Bovendien zou het heel lastig zijn om de steken uit te leggen. Ik vertelde mijn perikelen aan mede-ontwerper Jellina, die me vervolgens de c2c steek voorstelde. Simpel maar krachtig, met een prachtige textuur die niet misstaat in de deken. Ik maak dingen vaak te moeilijk voor mezelf, en soms vergeet ik wat een opluchting het kan zijn om te genieten van de simpele dingen. 

I used the ‘corner to corner’ – also called c2c – technique for my square, where you work in diagonals from the one side to the other. My first idea for the square was totally different actually. Last year, when we were all brainstorming our ideas for the squares, my fellow designers came up with the most gorgeous stitch patterns. I had my mind set on a very challenging one as well. But no matter how I tried, I couldn’t get it in the desired size. I told Jellina – one of the other designers – about this, and she suggested the c2c stitch to me. Simple but beautiful, the texture would really complement the other squares in the blanket! I usually tend to go about things the hard way, and sometimes I forget what a relief it can be to enjoy the simple things. 

De textuur van het corner to corner haken doet me denken aan zand. Vroeger, als mijn ouders mijn broertje en ik mee naar het strand namen, ging ik niet naar de zee – nee hoor – ik bleef de hele dag in het zand spelen! Lijnen trekken in het zand, grachten maken met het water voor mijn kasteel, mijn voeten begraven in een diepe kuil, ik vond het zand heerlijk! Daar doet dit vierkant mij aan denken. 

The texture of the corner to corner stitch makes me think of sand. When I was little, my parents used to take my brother and me to the sea. I didn’t go swim in the sea – no sir – I played in the sand for the entire day! Drawing lines in the sand, making moats around my castles with the water from the sea, burying my feet in the sand, I loved it! Those are the memories this square brings out for me. 

Mijn ontworpen vierkant is weliswaar simpel, maar ik denk juist dat er een beetje eenvoud nodig is in de deken om alle verschillende texturen een beetje tot rust te laten komen. En als je nu toch iets meer houdt van variatie, kun je dit vierkantje heel makkelijk aanpassen! Denk maar aan de geweldige pixel-dekens van het afgelopen jaar. Voor de mensen die bekend zijn met c2c-haken is het gemakkelijk om een motiefje in het vierkant te verwerken met verschillende kleuren. Laat het vierkant een canvas zijn voor jouw creativiteit! Haak ze! 

I think the simplicity of this square will add some serenity to the blanket, and really lets the more complicated squares shine. If you want to add some more interest to these squares, they are very easy to spruce up with a bit of colour work. Remember the pixel blankets? It would be fun to add a little motif in your square, let it be your canvas! Happy crocheting!

Patroon (NL) HIER // Pattern (EN) HERE

Tutorial video (NL) HIER // Tutorial video (EN) HERE by Esther from It’s All in A Nutshell.

meet greet

For the Dutchies:
Ben je komende zaterdag 28 mei in de buurt van Heythuysen (LI)? Kom dan gezellig langs bij de garenwinkel Brei & Allerlei waar ik een Meet and Greet houd! Naast elkaars vierkantjes bewonderen, tips uitwisselen over de CAL, zullen we ook nog een leuke workshop houden! Bovendien wordt het door de dames van de garenwinkel goed verzorgd met hapjes en drankjes, we maken er een ‘Haak-Tea’ van! Supergezellig, zie ik jou daar? Ik zal er zijn van 13:30 tot 16:00.

Miss no more blog posts and free patterns, subscribe to Crafty Queens on Bloglovin’!

Advertenties

16 gedachtes over “Scheepjes CAL 2016 – ‘my’ week 6!

  1. What a beautiful story! I love the beach and playing in the sand too – but did love to go in the water after – just to remove the sand from all the places it worked its way in to ;) Thank you for a lovely square. I wonder if anyone will add a colour to it. I am going to do mine plain, but it would be lovely with a heart <3

  2. I’ve not started your square yet but it looks lovely and I like the story that is behind it.
    This is my first CAL. I love all the squares and appreciate all the effort that has gone into creating them and the CAL. I’m sure Wink must be smiling down on you all. Anne x

  3. Wat een leuk patroon, heb het al vel gezien, maar nooit gedacht dat ik het ooit zou haken. Dank je wel voor het fijne patroon, past weer perfect bij de andere combi’s,
    Groetjes Sofie

  4. So thrilled to get to add some c2c to my blanket – it’s my favourite! I’ve given your square a little write up and link in my latest post. Thanks for the fab design! xx

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s