Filet crochet top: W.I.P.

Filetcrochet1

Gestaag boek ik vooruitgang bij het haken van mijn filet-top, dat ik haak met Scheepjes Linen Soft. Het wordt een vierkante top met een diamantvormig patroon erin. De voor- en achterkant haak ik hetzelfde, en worden op het laatst aan elkaar genaaid. Heel simpel dus! Ik ben wel benieuwd hoe het garen zich gaat houden, of het niet te zwaar zal zijn. Aan de andere kant wordt het wel een mooie gedrapeerde top als het garen iets zwaarder is, we zullen zien!

I’ve made some progress on my green filet crochet top, which I’m making with Scheepjes Linen Soft. It’s going to be a square top with a diamond shaped stitch pattern in it. The front and back will be the same, I’ll simply sew them together to make a top. Easy! I’m wondering how much drape the yarn will give, it seems a bit heavier than the Cotton8 I usually work with, I’m excited to see how that will work!

 Het filet haken bevalt me heel goed, hoewel het een heel stoffig imago heeft. Het is makkelijk om symbolen te verwerken in je haakwerk, en dat is leuk! Wat vinden jullie van deze techniek?

The filet crochet is actually working up quite nice, although I was sceptical because of its oldfashioned image.  It’s so easy to convert symbols into stitch patterns! How do you feel about this technique?

 

Don’t miss any more blog updates, subscribe to my blog on Bloglovin’!

Advertenties

5 gedachtes over “Filet crochet top: W.I.P.

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s