Sophie’s Universe – Part 6

Mijn Sophie’s Universe groeit gestaag verder! Met elk deel kijk ik steeds meer uit naar de deken als hij compleet is. Dit deel bestond voor het grote geheel uit vasten en ik moest erg opletten niet té strak te haken, het moet wel een fijne deken worden natuurlijk! Maar als ik hem later was met Eucalan en block komt het allemaal wel goed, dan ontspant het garen zich wat meer en wordt het wat soepeler. Het garen is trouwens Scheepjes Colour Crafter, en ik haak het met een 4 mm haaknaald.

My Sophie’s Universe Blanket has grown again! With every completed part I look forward to completing this blanket, it’s going to be amazing! This part was mostly single crochet, and I really had to pay attention not to crochet too tight. It has to be a nice comfortable blanket after all, not a scrubby! I think the Eucalan bath afterwards and blocking will resolve most of this issue though, that will make it soft :) The yarn is Scheepjes Colour Crafter by the way, and I’m using a 4mm hook. 

ccsophie46

Ik blijf maar steeds die bloemen in de hoek bewonderen, ik vind dit zo’n mooi gedeelte! Dit is echt zo’n deken waar je je ogen uit kan kijken. Ik ben er dan ook wel zeker van dat de ontvanger er van gaat genieten.

I keep admiring these flowers in the corners, I think they’re so pretty!! This is really one of those blankets you can keep looking at and discover something new every time. I hope the recipient will love it too :)

ccsophie40

Aan het eind krulden de randen heel wat om, dus was het lastig om het mooi op de foto te krijgen. In het patroon staat dit ook al door Dedri beschreven, dus maak ik me er verder niet druk om. Het is namelijk nog een work-in-progress! Ik kijk alweer uit naar het volgende deel, hoewel ik even een pauze ga nemen met een ander projectje na al die vasten haken! Wat gaan jullie haken dit weekend?

At the end the edges curled a lot so I couldn’t really snap a good picture of the blanket so far. It doesn’t worry me though since Dedri describes this in the pattern as well, it’ll be fine! It’s a work-in-progress after all. I’m so looking forward to crocheting the next part, although I am going to take a break from all those single crochets ;) What are you up to this weekend?

Advertenties

8 gedachtes over “Sophie’s Universe – Part 6

  1. I love this pattern and yours is so beautiful! I am amazed that the same pattern can be stunning in so many different ways. I’ve seen these done in a huge variety of color choices, all were beautiful and captured a different feeling based on the crafter’s color use!
    I am very intimidated about color and how to make combos that will work together, so I have never attempted a Sophie’s Universe myself. I am just enjoying seeing the beautiful work of others, like yours! Thank you so much for sharing your art. I love it!

    • Thank you so much! It’s true, I have also seen many variaties of this blanket and they are all so different and beautiful. It was so hard choosing the colours! I will post a list of the colours in my next blog about it :)

  2. I ADORE the colors!! That’s the one place I have trouble, when something takes this many colors!! Is there any chance you’d give out a list of colors for the rows?
    Thanks, regardless! You have a talent!

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s