Through the looking glass

alice-in-wonderlandIn mijn laatste vlog vertelde ik over ‘rabbitholes’, wat iets betekent als een verslaving. Je vindt iets zo ontzettend leuk dat je alleen nog maar daaraan tijd wilt besteden, je wordt er helemaal in gezogen! Net als Alice in Wonderland toen in het konijnenhol, vandaar de term (geloof ik). Ik kwam hierop naar aanleiding van wat er in de online breiwereld aan de gang is. Veel sokkenbreiers zijn met hun restjes mooie ‘granny stripe’ dekens aan het maken, aan het haken dus! Omdat ze allemaal vooral breiers zijn en opeens dit enorme enthousiasme ervaarden bij een haakproject, noemden ze het de ‘crochet rabbithole’. 
In my last vlog I was talking about rabbitholes, which could be described as some kind of addiction. You’re getting sucked into something so much fun you want to spend all of your time on it! The reason why I was talking about this was that I’ve seen many sock knitters refer to their sudden granny stripe blanket craze as their ‘crochet rabbithole’, and I just thought it was really funny. 

Omdat Nederland vooral een ‘haakland’ is kunnen we ons heel goed voorstellen dat haken zo leuk is, nietwaar ;) ? Maar terwijl ik anderen verder zag haken aan hun granny stripe dekens en er vol enthousiasme over vertelden, niet alleen over hoe snel het ging maar ook over hoe het project al hun sokken-restjes ‘opat’, bedacht ik me dat ik nog nooit een granny stripe project heb gemaakt! Nou, en daar heb ik gelijk die avond verandering in gebracht. 
Because the Netherlands is predominantly a ‘crochet country’, of course we all know crocheting is fun! While I was watching everyone hooking away on their ‘rabbithole’ blankets, I suddenly realised I had never crocheted a project in granny stripes yet! Sure, I’d crocheted a border using the technique, but never a full project. So down the rabbithole I went. 

dsc01298

Hier zie je een stiekeme foto van mijn haakwerkje! Het is inmiddels niet meer zo klein, haha, net zoals bij de anderen ging dit project als een trein. Het is alleen geen deken wat ik aan het maken ben, maar iets anders! Iets met een hele simpele constructie, maar toch even wat innovatievers dan een deken of een kussenhoes. Tja, wat zou het zijn?
Here’s a sneaky peek of my crochet project! It’s not so little anymore right now, haha, it was just as speedy as those crochet blankets. Mine is not a blanket but something else, with a simple but innovative construction, way more fun than a blanket or even a pillow cover! What could it be.. 

dsc01305

Het garen waarmee ik dit project ben begonnen zijn de effen kleuren (nieuw!) van Scheepjes Secret Garden. Zoals jullie misschien weten ben ik verzot op dit garen, ik heb er al een heel aantal projecten mee gemaakt! Een aantal mutsen, en twee geheime projecten waarvan ik één in de nabije toekomst kan laten zien en de ander in de niet-zo-nabije toekomst. Maar dat komt allemaal vanzelf wel. 
I’m using the new solid shades of Scheepjes Secret Garden for this project. Some of you may know this is my favourite yarn at the moment, I have some more projects on the way with this!

secret-garden-solids

Er zijn in totaal 8 nieuwe kleuren bijgekomen, die hierboven te zien zijn. De kleurnamen van het blauwe en gele garen zijn volgens mij omgewisseld, maar dat mag de pret niet drukken, ze zijn namelijk supermooi!! Ik heb het genoegen om ze al in het echt te zien, en ik kan niet wachten om dit granny stripe project af te maken. De kleur ‘Wishing Well’, een hele mooie zachtroze, is mijn favoriet. Wat is de jouwe?
Here are the new shades, 8 in total. They are so pretty!! The colour names of the blue and yellow shade seem to be mixed up, haha, but no matter! I’ve had the pleasure of seeing them all in real life and I can assure you they are even more gorgeous. My favourite is ‘Wishing Well’, a really soft pink. What’s your fave?

Advertenties

7 gedachtes over “Through the looking glass

 1. Super tof, mijn favoriete zou denk ik de whimsical topiary zijn. Doet me een beetje denken aan de phil tweed van jaren geleden.
  Ik zou ze willen gebruiken in combinatie met de gemêleerde kleuren. Dus ik ben al hard aan het denken, hoe ik ze zou kunnen combineren.
  Ben ook reuze benieuwd naar jouw eindresultaat.

  • Die is inderdaad ook supermooi! Het doet inderdaad een beetje tweedig aan, en ik denk dat het in combinatie met de gemeleerde kleuren echt super zal zijn! Je kunt een kijkje nemen op de blog van Cypress Textiles, zij is de effen en gemeleerde kleuren ook aan het mixen :)

 2. Je maakt me nieuwsgierig! Wat zou je nu toch aan het haken/maken zijn? Ik heb geen idee, maar na wat ik allemaal van je gezien hebt, gaat het vast iets heel moois worden!
  Mijn favoriete kleuren zouden de groene en blauwe samen zijn. Misschien ga ik de Secret Garden nog eens proberen, maar éérst ga in meedoen met de HyggeCal; het pakket ligt al naast me te wachten *Ü*.
  Groetjes weer

 3. Heerlijk dat breisters ook warm lopen voor het haken. Goed voor de broodnodige afwisseling.
  Mooi garen. Vooral de zachte kleuren vind ik prachtig. Ik ben benieuwd wat je met granny stripes maakt.

  Groetjes, Margaret

 4. Je kon het niet laten? (zo herkenbaar ;-)) Ik ben benieuwd wat je aan het maken bent. Die kleuren zijn zeker mooi. Voor mij springt Weeping Willow er uit. Ik vind dat een prachtige kleur.

I would love if you left me a comment! Tick the boxes below to receive a notification when I reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s